Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 7 gostiju na mreži

Novosti - jun 2017.

POSJETA ZAMJENIKA IZVRŠNOG DIREKTORA FEE JP “MORSKO DOBRO”

Posjeta Crnoj Gori g-dina Fina Bolding Tompsena, zamjenika izvršnog direktora FEE je bila i prilika za susret u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom.

Sastanku su prisustvovali direktor Javnog preduzeća Predrag Jelušić, zamjenik direktora Dragoljub Marković, rukovoditeljka Službe za održivi razvoj Aleksandra Ivanović, službenica Javnog preduzeća Milica Mašanović i izvršni direktor NVO “EKOM” Saša Karajović.

G-din Bolding Tompsen je zahvalio NVO “EKOM” kao nacionalnom operateru koji uspješno sprovodi program Plave zastavicie i Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom na podršci.

morsko_dobro_1_-_unnamed morsko_dobro_2_-_P6287832

Direktor Predrag Jelušić na konferenciji za medije je naveo: “Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je od samog početka prepoznalo značaj programa Plave zastavice i već 15 godina uzastopno je pokrovitelj i generalni sponzor programa sa NVO “EKOM”.

Jelušić je izrazio zadovoljstvo što je gospodin Bolding Tompsen imao priliku da se upozna sa kvalitetom i standardom koji se razvija kada je riječ o upravljanju kupališta. Intencija je da se još više podiže standard upravljanja kupalištima, kao važnim resursom Crnogorskog primorja, a upravo je kontrola pokazala da Crna Gora može da poštuje međunarodne standarde u kontinuitetu.

Saša Karajović, izvršni direktor NVO “EKOM” je istakao: “Pored 24 plave zastavice koje su dodjeljene kupalištima, od ove godine imamo i jednu marinu. Trudimo se da kvantitet bude pokriven i kvalitetom, a imamo još 14 plaža u pilot fazi pa naredne godine broj plavih zastavica može porasti”. Istakao je i da je intencija da poraste broj plavih zastavica na hotelskim kupalištima. “Probaćemo da pokrenemo i program Zeleni ključ i nadamo se da će neki od hotela koji imati plavu zastavicu za kupališta poželjeti da imaju i ovo prestižno priznanje. Program Plava zastavica predstavlja dobar primjer kako u saradnji sa civilnim i javnim sektorom te malim biznisom sve može dobro da funkcioniše i zadrži dobre standarde”, dodao je Karajović.