Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 8 gostiju na mreži

Novosti - novembar 2017.

SEMINAR O SPROVOĐENJU PROGRAMA „EKO-ŠKOLE” U CRNOJ GORI“

9. novembra 2017. godine, u Zavodu za školstvo u Podgorici je održan seminar „Sprovođenje programa Eko-škole u Crnoj Gori“ povodom nastavka implementacije ovog programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE). Prezentacija je organizovana za obrazovno-vaspitne ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa na osnovu drugog javnog poziva.

Zahvaljujući trojnom ugovoru o saradnji izmedju FEE, NVO “ECOM” i Zavoda za školstvo, koji je potpisan u junu 2016. godine, stvoreni su uslovi za pokretanje programa “Eko-škole” u Crnoj Gori. Zavod je, kao pridruženi član FEE, nacionalni operater ovog programa.

Učesnicima su se u pozdravnoj riječi obratili Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo, Radica Zeković, predstavnica UNDP-a i Saša Karajović, direktor NVO EKOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (punopravni član FEE iz Crne Gore).

Seminar_o_eko_skolama_2017

(foto: Zavod za školstvo)

O međunarodnom programu Eko-škole i modalitetima njegovog sprovođenja govorila je Nevena Čabrilo, koordinatorka programa, savjetnica u Zavodu za školstvo.Crnogorske obrazovno-vaspitne ustanove su sa implementacijom ovog programa prvi put počele prošle godine. Sa aktivnostima koje su sprovedene na osnovu jednogodišnjeg pilotiranja programa prisutne su upoznale: Olivera Lučić, JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola Nikšić, Dijana Dizdar, JU Gimnazija Cetinje, Milena Stefanović-Popović, JUOŠ „Pavle Rovinski” Podgorica, Aleksandra Babović, JU Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović” Podgorica.

Pored 38 ustanova iz prošle godine, za sprovođenje međunarodnog programa Eko-škole ove godine se prijavilo 13 obrazovnih institucija – vrtići, osnovne škole, gimnazije i srednje stručne škole.

Predstavnicima škola su uručeni materijali potrebni za početak sprovođenja ovog programa.