Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 5 gostiju na mreži

Novosti - Oktobar 2006.

GODIŠNJI SKUP NACIONALNIH OPERATERA PLAVE ZASTAVICE

Od 12. do 15. oktobra 2006. u hotelu "Queen of Montenegro" u Bečićima je održan godišnji skup nacionalnih operatera Plave zastavice iz 33 zemlje svijeta. To je bila prilika da nacionalni koordinatori i sponzori razmjene iskustva u sprovođenju kampanje u svojim zemljama kao i da dogovore aktivnosti u narednom periodu.

Nacionalni_operateri Nacionalni_operateri1

Nacionalni_operateri2 Nacionalni_operateri3

Crna Gora je još 2003. godine pristupila kampanji i u proteklim godinama su postignuti zavidni rezultati na našim plažama sa Plavom zastavicom, tako da dodjeljivanje organizacije ovog skupa predstavlja i priznanje NVO "EKOM", nacionalnom operateru kampanje za uspješan rad.

Organizaciju skupa su pomogli: Javno preduzeće za upravljenje morskim dobrom Crne Gore, Hotel "Queen of Montenegro", Ministarstvo turizma Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija, turističke organizacije Budve i Kotora, te MonteCEP.

Za doprinos podizanju kvaliteta turističke ponude NVO „EKOM“, kao nacionalnom koordinatoru kampanje, dodijeljeno je prestižno priznanje u turizmu „Wild Beauty Award“ u 2005. godini.

Broj plaža nosilaca plave zastavice u Crnoj Gori iz godine u godinu raste. Počelo sa sa 6 plaža u 2004. godine, naredne 2005. bilo je 10 kupališta, a ovaj trend je nastavljen i u ovoj godini tako da se na crnogorskim plažama vijorilo 13 Plavih zastavica. 

National_Operator

Kampanju Plava zastavica vodi međunarodna neprofitna nevladina organizacija Fondacija za ekološku edukaciju (FEE), sa svojim članicama u 43 zemlje. Nacionalni operater za realizaciju kampanje u Crnoj Gori je NVO "EKOM", a imajući u vidu njen značaj od samog početka 2003. god, kampanju podržavaju i partneri su u njenoj realizaciji i Ministarstvo turizma i Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom.

Smatrajući da je broj plaža sa Plavom zastavicom svojevrsno, međunarodno priznanje za kvalitetan posao koji obavlja JP "Morsko Dobro", ovo preduzeće je ujedno i generalni sponzor kampanje od samog početka, i snosi troškove godišnje članarine, nabavke Plavih zastavica, troškove učešća na medjunarodnim i domaćim sastancima i seminarima i slično.