Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 5 gostiju na mreži

Novosti - Mart 2012.

MLADI EKOREPORTERI NA TIVATSKIM SOLILIMA

      Solila    Solila  

Predstavnici NVO »EKOM«, kao jedne od desetak pozvanih organizacija, učestvovali su u utorak 13. marta 2012. godine na času u prirodi koji je na Solilima, povodom završetka radova na djelimičnom uređenju posebnog rezervata organizovalo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom iz Budve zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode i Opštinom Tivat.

Stručniaci Zavoda za zaštitu prirode održali su ogledni čas sa učenicima završnih razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola iz tri primorske opštine, tokom koga su predstavljene specifičnosti ovog florističkog i faunističkog rezervata. Učenici su mogli i da posmatraju ptice preko durbina i dvogleda uz stručnu pomoć ornitologa. Medju stotinjak učenika bilo je i mladih ekoreportera iz tri srednje škole, koji će pripremiti radove i na temu Solila.

NVO »EKOM« i JP »Morsko dobro« dodjeliće 22. aprila, na svečanosti povodom završetka nacionalnog konkursa za Mlade ekoreportere u 2012. godini, posebnu nagradu za članak / fotografiju / video sa ovog časa u prirodi na tivatskim Solilima

NVO »EKOM«, kao tehnička podrška magazina Radio Kotora »Eko kutak«, pripremila je posebnu dvadesetominutnu reportažu sa Solila, koju možete preslušati ovdje (mp3 9.9 MB).