Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 10 gostiju na mreži

Novosti - januar 2014.

DRUGA EKO MISIJA MLADIH EKOREPORTERA U ŠTOKHOLMU

Najbolji mladi ekoreporteri koji su pobjedili na nacionalnim takmičenjima u deset zemalja tokom druge godine kampanje "Litter less" ("Za manje smeća") okupili su se u Štokholmu od 23 do 27. januara 2014. godine na drugoj ekološkoj misiji koju su organizovale Fondacija za ekološku edukaciju (FEE) i Fondacija kompanije "Wrigley".

1

65 učenika i studenata te 26 profesora i nacionalnih koordinatora iz Crne Gore, Francuske, Kanade, Kazahstana, Latvije, Makedonije, Malte, Njemačke, Rumunije i Slovačke imalo je priliku da tokom pet dana učestvuje u više radionica o tome kako se pripremaju ekološki članci, foto priče i video radovi, da kroz timski rad pripremi osvrte na 10 ekoloških tema i problema iz glavnog grada Švedske kao i da prisustvuje predavanjima ekoloških aktivista iz zemlje domaćina.

... u nastavku pogledajte foto priču iz Štokholma ili poslušajte specijalno izdanje Eko kutka Radio Kotora ...

Kako je protekla druga ekološka misija u Štokholmu pogledajte u 2 video klipa koji su pripremili: YRE international coordination i Djordje Kalezić iz Kotora, jedan od sedam najboljih mladih ekoreportera u 2013. godini

http://youtu.be/HMJOELjBahA

http://youtu.be/lpMRLf9rF-g