Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 3 gostiju na mreži

Novosti - februar 2014.

GODIŠNJI SKUP KOORDINATORA PROGRAMA MLADI EKOREPORTERI

U marokanskom gradu Marakeš, od 21. do 23. februara 2014. odrzan je godišnji skup medjunarodnih koordinatora programa Mladi ekoreporteri.
Sve učesnike su pozdravili domaćini skupa: Amin Ahlafi, član borda direktora FEE i predsjednik medjunarodnog zirija na takmičenjima "Mladi ekoreporteri" i "Za manje smeća”, Ana Norman, direktorka programa "Young reporters for the environment" ("Mladi ekoreporteri") i Danijel Šafer, izvršni direktor FEE.

Tokom dvodnevnog rada, predstavnici 20-ak nevladinih organizacija širom svijeta predstavili su svoja iskustva i rezultate u sprovodjenju ovog programa koji se već 15-ak godina odvija pod okriljem Fondacije za ekološku edukaciju. Posebno formirane radne grupe su se bavile strateškim razvojem programa u narednom periodu. Predstavnici organizacija iz Portugala, Maroka i Turske predstavili su prateće programe i aktivnosti vezane za Mlade ekoreportere, dok su predstavnici Kanade, Makedonije i Crne Gore prenijeli svoja iskustva u promociji i marketingu ovog programa.

 maroko maroko maroko maroko

Domaćin skupa, Fondacija "Mohamed VI", organizovao je i posjetu liseju ”Ibnou Sina” gdje je postavljena putujuća izlozba sa najboljim radovima marokanskih mladih ekoreportera u proteklih deset godina. Učesnici skupa su imali čast da zasade po jednu palmu u sklopu projekta obnavljanja tradicionalnih zasada na lokaciji Palmeria.
maroko maroko maroko maroko

U toku su pripreme za redovno godišnje medjunarodno takmičenje koje će se odvijati tokom aprila I maja, a čiji rezultati će biti saopšteni 5. juna na Svjetski dan zaštite zivotne sredine. Paralelno se odvija i kampanja "Za manje smeća" ("Litter less"), koju sponzoriše Fondacija kompanije Wrigley. Rezultati kampanje u 2014. godini biće vidljivi početkom aprila.
Promovisan je i video spot o učešću mladih ekoreportera iz Crne Gore na ekološkoj misiji u Štokholmu u januaru 2014. godine, koji je pripremio Djordje Kalezić, maturant kotorske Gimnazije. Na linku: http://youtu.be/lpMRLf9rF-g mozete pogledati video.