Pretraga
Međunarodna koordinacija

FEE - Fondacija za ekološku edukaciju

fee
FEE Programi

Plava zastavica

blue_flag

Mladi ekoreporteri

mladiekoreporteri

Earth Day 2013
earthday
Sponzori

jpmd
Medijski sponzorradio_kotor

Login
Ko je "online"
Imamo 5 gostiju na mreži

Novosti - jun 2014.

MLADI EKOREPORTERI IZ CRNE GORE NAGRADJENI I 2014. GODINE NA MEDJUNARODNIM KONKURSIMA

Na dva medjunarodna konkursa "Young reporters for the Environment" (Mladi ekoreporteri) i "Litter less" (Za manje smeća), ekoreporteri iz Crne Gore osvojili su ukupno tri nagrade – jednu prvu i dvije druge, i po broju osvojenih priznanja u konkurenciji 19 zemalja dijele treće mjesto zajedno sa Turskom i Slovačkom, dok su ove godine najbolji bili njihovi vršnjaci iz Kanade i Malte,

Na takmičenju mladih ekoreportera, Zorana Djukić (Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje) je osvojila prvu nagradu za fotografiju "Naizgled lijepo" (kategorija 15-18 godina).

 zorana djukic

Na takmičenju kampanje "Za manje smeća", Eldin Šaljić (Osnovna škola Bać kod Rozaja) dobio je drugu nagradu za fotografiju "Priroda egzistira" (kategorija 12-15 godine), dok je Aldina Murić (Gimnazija “30. septembar” Rozaje) osvojila drugu nagradu za fotografiju "Što bi se ti mučio kada rijeka ionako nosi sve?" (kategorija 19-21 godine).U pripremi ovih nagradjenih radova su pomagali profesori - mentori: Vukan Lompar sa Cetinja, Šadija Demić iz Baća te Adisa Malagić i Sabaheta Ramović iz Rozaja.
Na nacionalni konkurs je stiglo oko 400 radova koje je pripremilo preko 300 učenika iz 18 srednjih i 28 osnovnih škola Crne Gore., a četrnaest najboljih radova je poslato na dva medjunarodna takmičenja.
Nevladina organizacija ”EKOM - Udruzenje za ekološki konsalting u Crnoj Gori”sedmu godinu zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri, program Fondacije za ekološku edukaciju i treću put kampanju “Za manje smeća” Fondacije kompanije Wrigley.